PSYCHOPATHOLOGIE

De module psychopathologie
Het NKS organiseert in opdracht van T&C systeemtherapie de module psychopathologie.
De module psychopathologie volgt de hiërarchie van DSM. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders  wat in veel landen als standaard diagnostisch instrument wordt gebruik in de psychiatrie.

Na een algemene inleiding volgt de bespreking van de opbouw van de DSM en de veel voorkomende stoornissen die daarin beschreven zijn. U leert  ziektebeelden te herkennen en tot een classificatie te komen Van iedere groep stoornissen worden diverse behandelmogelijkheden belicht.

Docent:

Dr. Jeroen Terpstra is psychiater, docent psychopathologie, supervisor/ leermeester voor psychiaters/ verpleegkundig specialisten in opleiding, innovator, onderzoeker, ondernemer en oprichter/ eigenaar van  Van Haerst B.V., het Psychiatrisch Expertise Centrum B.V. en Zorggroep Thorp B.V.

Accreditatie
Het NKS heeft deze modules geaccrediteerd 18 punten per module. SKJ accreditatie is aangevraagd. De N.V.R.G. heeft deze module erkend..

Kosten
De kosten zijn  € 900,- per module, incl. koffie/thee en lunch tijdens de opleidingsdagen.
NKS leden ontvangen een korting à €100,-

Aanmelding
Aanmelden kan door een mail te sturen naar nks@systeemspecialist.com met vermelding van je naam, adres en de cursus. Na aanmelding ontvang je per email een nota, die tevens als bevestiging van de aanmelding geldt.

Data
De volgende module wordt gegeven op: 19 maart, 2 en 16 april 2024

De opleidingsdagen zijn van 9.00 – 17.00 uur