NKS- dag 4 november 2020, voor systeemspecialisten

De jaarlijkse NKS-dagen voor systeemspecialisten bieden de mogelijkheid om geïnspireerd te raken en de systeemspecialistische deskundigheid te bevorderen.
Inhoud van de NKS- dagen:
Op de NKS-dagen wordt er theoretisch verdiept en praktisch geoefend met de toepassing van de systeemspecialistische theorie en verschillende systeeminterventies.
Actuele onderwerpen en ontwikkelingen in het vak worden aan de orde gesteld en waar mogelijk aangevuld met literatuur tips.
Daarnaast worden er (nieuwe) ervarings- en lichaams gerichte interventies aangeleerd.
Tevens is er ruimte voor specifieke inbreng van de systeemspecialisten zelf en voor vragen en inbreng van casuïstiek uit de eigen praktijk . Wanneer er een wens is voor het oefenen van een specifieke interventie technieken kan dat vooraf bekend gemaakt worden bij Carey Woortman.
Netwerken: deze dagen geven de mogelijkheid om in contact te zijn met collega’s en werkervaringen uit te wisselen.
NKS accreditatie:
Deze dagen worden erkend door het NKS voor 8 punten. De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname. De punten worden automatisch bijgeschreven in het punten registratiesysteem van het NKS.
Deze dagen worden gehouden in de Oranjehof, Kerkweg 2 in Wezep. De dagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur.
Aanmelden:
Belangstellenden kunnen zich via de mail aanmelden bij info@deoranjehof .nl
De kosten zijn per dag  € 50,- incl. lunch, koffie en thee.
Graag overmaken op rekening nr NL56 RABO 0314 4414 25 t.n.v NKS , onder vermelding van naam en terugkomdag NKS.
Specifiek voor de systeemspecialis om collega’s te ontmoeten, deskundigheid te vergroten en praktijkzaken aan de orde te stellen.

Programma woensdag 4 november 2020:

We hebben ons best gedaan om weer een interessant programma te maken. Zoals inmiddels de gewoonte is, kun je op deze dag je collega’s ontmoeten om wetenswaardigheden uit te wisselen en bij te praten. Daarnaast is er ook een dagdeel gepland om je systeemspecialistische kennis en vaardigheden verder te verdiepen aan de hand van eigen casuïstiekvragen.
Het verloop van een therapie wordt in belangrijk mate beïnvloed door het vermogen van jouw als therapeut om spanning te creëren en ook spannende momenten aan te gaan zoals bijv. bij het kantelen van de verworden context naar de oorspronkelijke context of bij het expliciteren van wat er impliciet gecommuniceerd wordt. Dit vraagt een vermogen om je als therapeut te kunnen positioneren. Positioneren vraagt allereerst dat we stilstaan bij onszelf. Contact maken met onszelf om van daaruit krachtig naar buiten te kunnen treden t.o.v. de ander.
Gerald Riedstra neemt ons op deze dag mee in de wereld van het boksen om allerlei aspecten van het positioneren te kunnen begrijpen en zeker ook te ervaren.
Gerald is psycho-motorisch therapeut (pmt), systeemtherapeut i.o. en docent pmt bij hoge school Windesheim te Zwolle. We kennen Gerald ook van een kwartaalbijeenkomst waar hij gesproken heeft over zijn onderzoek m.b.t. het positieve effect op de ontwikkeling van kinderen wanneer vaders met hun kinderen stoeien.
Neem (sport)kleding en -schoenen mee waarin je makkelijk kunt bewegen. Waarschijnlijk is een deodorant nodig maar het is ook mogelijk om in de Oranjehof even te douchen. Neem daar dan je spullen voor mee.
In de middag is er ruimte voor casuistiek-vragen en oefenen van systeemspecialistische technieken.