Terugkomdag systeemspecialisten 16 maart 2018

Op vrijdag 16 maart 2018 is de eerste terugkomdag van 2018.
Deze dag is van 9.00 uur tot en met 17.00 uur, inclusief lunch.
De inloop is vanaf 08:30, om 09:00 start het programma.
Het ochtend programma zal een BOER-ochtend zijn.
Voor het middag programma is er een spreker uitgenodigd; Jan Gommans.
Jan Gommans is lachcoach en neemt ons een deel van middag mee in een workshop lachmeditatie.

Het wordt een middag vol vrolijkheid, ontspanning, openheid, jezelf durven laten zien een overgave aan iets nieuws; een vrolijke schoonmaak van lijf en geest’We gaan de therapeutische werking van de lach en deze lachmeditatie ervaren en maken de koppeling naar de praktijk.

Aanmelden kan per mail naar nks@systeemspecialist.com

De kosten van deze dag zijn €50.-  inclusief koffie/thee en lunch.

Graag overmaken op rekening nr  NL56 RABO 0314 4414 25  tnv  NKS , onder vermelding van naam en terugkomdag NKS.

 

 

Terugkomdag Systeemspecialisten Vrijdag 15 september 2017        

Beste collega’s,
Op deze dag is er natuurlijk gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. In de ochtend zullen we ons richten op interventietechnieken uit de opleiding die misschien wel wat in de vergetelheid zijn geraakt. (Handig dus om even bij jezelf na te gaan wat je aan de orde zou willen hebben.)

In de middag hebben we een gastdocent uitgenodigd. René de Boer van Ikos Harderwijk, die met ons interactief aan de slag zal gaan.  Hij neemt ons mee in zijn manier van ervarings- en lichaamsgerichte werken met zijn cliënten. René de Boer (1963) is opgeleid tot Z-verpleegkundige en heeft zich daarna verder ontwikkeld tot (jeugd) maatschappelijk werker. Zijn passie voor verdedigingssporten (Budo) en bewegen heeft hij geïntegreerd in de hulpverlening. Dit leidde tot een opleiding Psychomotorische therapie (VO)  en de unieke benadering van hulpverlening door IKOS (2005). Op internet kun je meer over hem en zijn werk vinden en staan er ook filmpjes over zijn visie en aanpak .

Het is belangrijk om voor deze middag sportieve kleding aan te doen.

Locatie: De Oranjehof, centrum voor relatie en gezin, Kerkweg 2 te Wezep.

De kosten voor de terugkomdag zijn € 75.-  incl. lunch, koffie en thee.
Je kunt je aanmelden via: nks@systeemspecialist.com

We hopen jullie allemaal weer te ontmoeten!
Vriendelijke groet, Téo en Carey.

 

 

Terugkomdagen systeemspecialisten
De jaarlijkse terugkomdagen voor systeem specialisten bieden de mogelijkheid om systemisch geïnspireerd te raken en de systeem therapeutische  deskundigheid te bevorderen. Deze dagen worden begeleid door de docenten van de systeemspecialisten opleiding  eventueel aangevuld met een gastdocent.

De terugkomdagen worden gehouden in de Oranjehof kerkweg 2 in Wezep. De dagen duren van 9.00 tot 17.00 uur.

De NKS leden worden via de mail geïnformeerd en uitgenodigd voor deze terugkomdagen en ontvangen een programma over de inhoud van deze dag.

De kosten voor de terugkomdagen zijn 100 euro. Dit is Incl. koffie, thee en lunch.

 

 

Inhoud van de terugkom dagen
Op de terugkom dagen wordt er theoretisch verdiept en praktisch geoefend met de toepassing van de systeemtheorie en verschillende systeem therapeutische interventies.

Actuele onderwerpen en ontwikkelingen in de systeemtherapie worden aan de orde gesteld aangevuld met literatuur tips.

Daarnaast worden er op elke terugkomdag nieuwe ervarings en lichaams gerichte interventies aangeleerd.

Op de terugkomdagen is er ruimte voor specifieke inbreng van de systeemspecialisten zelf en voor vragen en inbreng van casuïstiek uit de eigen praktijk  . Wanneer er een wens is voor het oefenen van een specifieke interventie technieken  kan dat vooraf bekend gemaakt worden bij  één van de docenten.

Netwerken: de terugkom dagen geeft de mogelijkheid om in contact te zijn met collega’s en werkervaringen uit te wisselen. Dit heeft een stimulerende invloed op de systemische ontwikkeling en op bijv. het draaien van een eigen praktijk.

NKS accreditatie:
De terugkomdagen worden erkend door het NKS voor 8 punten. De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname voor deze terugkomdag. De punten worden automatisch bij geschreven in het punten registratiesysteem van het NKS.

Aanmelden:
Deelnemers kunnen zich via de mail aanmelden nks@systeemspecialist.com

Eerdere bijeenkomsten:

16 september 2016:
Het creëren van een verdwijnpunt voor de klachten. Positie oefeningen en de agressie curve, Dans en tekenen van de eigen ontwikkeling in de tijd verschoven. Stilte behandeling.

Literatuurtip: Het oude handboek systeemtherapie. Verkrijgbaar in de Oranjehof.