Psychopathologie en ontwikkelingspsychologie

T&C systeemtherapeuten in company biedt de module psychopathologie en ontwikkelingspsychologie aan in de Oranjehof. De module psychopathologie wordt gegeven door dr. Jeroen Terpstra, psychiater en hoofd van het zorgprogramma 24 uurs acuut en de docent van de module ontwikkelingspsychologie wordt later bekend gemaakt. De modules psychopathologie en ontwikkelingspsychologie zijn door het NKS erkend en geaccrediteerd  en de NVRG  erkend.

Inhoud van de modules

De modules bestaan uit twee maal drie dagen, 24 uur psychopathologie en 24 uur ontwikkelingspsychologie.

De module psychopathologie

De module psychopathologie volgt de hiërarchie van DSM. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders  wat in veel landen als standaard diaganostisch instrument wordt gebruik in de psychiatrie.

Na een algemene inleiding volgt de bespreking van de opbouw van de DSM en de veel voorkomende stoornissen die daarin beschreven zijn. U leert  ziektebeelden te herkennen en tot een classificatie te komen door middel van het zogeheten vijf assensysteem.
Van iedere groep stoornissen worden diverse behandelmogelijkheden belicht.

De module ontwikkelingspsychologie

In de module ontwikkelingspsychologie maakt u kennis met de verschillende ontwikkelingsfasen die een mens door maakt van kind tot volwassenheid. U leert het gedrag en de fysieke ontwikkeling in de verschillende fasen onderkennen. Hoe het verloop is van de taalontwikkeling en de emotionele/sociale ontwikkeling. In het bijzonder wordt er stilgestaan bij het belang van een veilige hechting (attachment).

Docenten

Jeroen TerpstraDr Jeroen Terpstra is psychiater en gespecialiseerd in de Acute (klinische) Psychiatrie, Psychofarmacologie en Diagnostiek. Hij is gepromoveerd op onderzoek naar Schizofrenie en is werkzaam als Hoofd Behandelprogramma 24uurs/Acuut RvZE Flevoland.  Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de krijgskunsten en is rijkserkend docent in zelfverweer en agressiehantering.
De docent van de module ontwikkelingspsychologie wordt later bekend gemaakt.

Accreditatie

Het NKS heeft deze modules geaccrediteerd 18 punten per module.


Kosten

De kosten zijn € 1.500,- voor het totaal of € 750,- per module, inclusief een reader met achtergrondinformatie en koffie/thee en lunch tijdens de opleidingsdagen.

Aanmelding

Aanmelden kan door een mail te sturen naar nks@systeemspecialist.com met vermelding van je naam, adres en de cursus. Per post aanmelden kan ook door te schijven naar De Oranjehof, centrum voor relatie en gezin, Kerkweg 2 ,8091 GA Wezep.

Na aanmelding ontvang je per post een nota thuis die tevens als bevestiging van de aanmelding geldt.

Annulering

Annulering kan middels een aangetekende brief.  Annulering kan uitsluitend middels aangetekende brief. De kosten van annulering tot 1 maand voor de start van de opleiding zijn  €65.-.
Daarna zijn de annuleringskosten 25% van de opleidingskosten.

Data

De volgende module wordt gegeven op:

  • Ontwikkelingspsychologie:  12 januari, 26 januari en 9 februari 2018
  • Psychopathologie: 14 mei, 28 mei en 11 juni 2018

Alle opleidingsdagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

Locatie

De Oranjehof, centrum voor relatie en gezin
Kerkweg 2
8091 GA Wezep (bij Zwolle)